雅思写作Task 2开头&结尾段写法朗阁介绍!

来源:朗阁教育 作者:小木 浏览: 更新时间:2019-07-05 10:58

内容摘要:雅思写作Task 2开头&结尾段写法你知道吗?如果你想要了解,那么我们欢迎你来石家庄朗阁教育学习,这里为学子们提供了很多的知识点哟~
在之前的文章中,石家庄朗阁教育集中讨论了雅思写作中一些热门的问题和技巧,今天我们针对具体的段落,来讨论一下开头和结尾段的几种写法,一起来看看吧。
 
我们既然要写开头段,首先要明确开头段的目的,一般来说,开头段我们需要达到两个目标:
 
A. 引入主题
B. 表明观点
 
A. 引入主题:把题目中谈论的核心话题引入到我们的文章中;
注意:照抄原题不算字数,也会反映出考生有限的词汇资源;
应对策略:同义改写。
 
方法:
² 开门见山,直接入题
² 转折对比入题
 
方法1:开门见山,直接入题
 
例1:
Many people consider the death penalty to be appropriate punishment in certain cases whilst others think that there is never a reason for it to be used. Do you agree or disagree?
 
Sample Answer:
The issue of death penalty is an emotional one, with many people taking the attitude that it needs to be used both often and swiftly to deter crime. Others believe that in a so-called "civilized" society, the death penalty is little more than barbarism.
 
直接入题常用句型总结:
① The issue of... is a/an controversial/sensitive/emotional one.
② The problem/question of... is not a new one.
③ It is a hot-debated issue...
④ It is quite common these days...
⑤ There is much discussion these days about...
⑥ There has long been a debate about...
 
例2:
People receive a lot of information from news reports presented by journalists. However, some people claim that we cannot believe the news that we are presented with. What is your opinion on the issue? In addition, what qualities do you think journalists should have?
 
Sample Answer:
Living in an information age, we are all too often overloaded with various news in the newspapers, on television and over the radio. But a large proportion of them prove to be forged or fabricated, such as the South China tiger scandal in 2007. So how much can we trust the news we are presented with? And what qualities should the journalists have?
 
例3:
The overuse of modern technologies in recreational activities makes human beings less creative. Do you agree or disagree?
 
Sample Answer:
In recent years, there has been a debate about whether the use of modem technology increases or decreases people's creativity. I believe modem technology has generally allowed people to become more creative.
 
方法2:转折对比入题
 
例1:
A report indicates that nowadays children are becoming more and more lazy, fat and unsociable. Discuss the reasons for this and give some proposals.
 
Sample Answer:
The social and economic development should have resulted in a happier and healthier life for children. However, recently increasingly more parents are concerning their children have become lazy, fat and unsociable.
 
表虚拟语气的句型:
² ... should have... However, ...
² If..., should have...
 
例2:
The overuse of modern technologies in recreational activities makes human beings less creative. Do you agree or disagree?
 
Sample Answer:
It is generally acknowledged that modern technologies in recreational activities have brought people easier and more convenient life. However, to use them too often might result in the loss of creativity belonging to human beings.
 
“人们一般认为”:
It is
universally
acknowledged that...
well
accepted that...
widely
believed that...
generally
maintained that...
 
例3:
Some people believe that children should be allowed to stay at home and play until they are six or seven years old. Others believe that it is important for young children to go to school as soon as possible. What do you think are the advantages of attending school from a young age?
 
Sample Answer:
In many places today, children start primary school at around the age of six or seven. However, because it is more likely now that both parents work, there is little opportunity for children to stay in their own home up to that age. Instead, they will probably go to a nursery school when they are much younger.
 
B. 表明观点:
² 平衡性
² 倾向性
 
思路:
我认为
A有利有弊(平衡性)
I tend to think that...
It seems to me that...
I am of the opinion that...
I would take the view that...
Personally, I think...
In fact, ...
As a matter of fact, ...
A有更多的好处/坏处(倾向性)
 
 
表达平衡性观点:A有利有弊
advantages
disadvantages
merits
demerits
benefits
drawbacks
strengths
weaknesses
favorable influences
unfavorable influences
beneficial/positive effects
harmful/detrimental/negative effects
 
具体问题具体分析:
Whether we should believe ... depends on the actual situation involved...
 
没有明确的答案,它明显有利有弊:
There is no clear-cut answer to the question... There are obviously pros and cons.
 
表达倾向性观点:
早点上学有更多好处。
There are more advantages to having school experience at a young age.
 
核技术对社会有更多的弊端而非好处。
Nuclear technology is more a curse than a blessing for society.
 
利大于弊
Its advantages outweigh/outnumber the disadvantages.
 
我同意/不同意
I am for/against the proponents/opponents.
 
我同意/不同意这一观点
I find myself in virtually complete agreement/disagreement with this opinion.
 
结尾段:
如果作文在开头段没有表明观点,结尾段就表明自己的中心观点即可;
如果作文在开头段已表明观点,结尾段可重申自己观点,并总结前文的重要分论点,也可适当提出一些针对性建议。
 
表示总结的关联词:
① In a nutshell/ In sum/ In conclusion
② To reiterate, I believe that...
③ When all the factors are examined, we may safely come to the conclusion that...
④ From what has been discussed above, we can see that (it is obvious that)...
⑤ Personally, I firmly hold that...
 
例1:
How important is it to maintain old buildings?
 
Sample Answer:
As we have discussed, old buildings are part of a country's history and are valuable in many ways. We should plan well and be wise to see such values. At the same time, we should also do our best to find solutions to make the old and the new coexist in harmony.
 
例2:
Some people believe that TV plays an important role in our daily life.
What is your opinion on this?
 
Sample Answer:
In conclusion, describing the media in such simple terms as good or bad is inappropriate. They are genuine sources of entertainment and information but their content requires careful monitoring to make sure it is not harmful to society.
 
例3:
Using a computer every day can have more negative than positive effects on young children.
Do you agree or disagree?
 
 
Sample Answer:
I think the main point is to make sure that young children do not overuse computers. Parents must ensure that their children learn to enjoy other kinds of activity and not simply sit at home, learning to live in a virtual world.
 
请大家一定要重视开头和结尾段的写作。考官在改大家作文的时候,并不会很仔细地去关注到每一个单词,而是挑重点去改。那这个“重点”具体指什么呢?其实就是我们文章的开头和结尾段,以及主体段部分的Topic Sentence。如果这些地方写得非常精彩的话,是非常加分的。因此请同学们仔细琢磨上面介绍的几种写法,课下认真练习,以达到很大的进步!